Marian Munteanu – Macovei ANI şi Morar DNA din DICŢIONARUL IDEILOR FIXE. Jucaţi-vă!

Postat pe Decembrie 12, 2011 de Istodor

Apostolul, Salvatorul, Mesianicul

Nu am fost lipsiţi de figuri publice dornice să facă dreptate, să se lupte pentru adevăr. Un gînd plin de recunoştinţă acelora. Dacă singuri n-au putut, am înfiinţat instituţii. Instituţii însetate de dreptate. Am omorît c-o insituţie, Dreptatea?

 • MAI ştiţi vreunul de asemenea anvergură? Haideţi la Joacă!
 • images 1 Marian Munteanu  Macovei ANI şi Morar DNA din DICŢIONARUL IDEILOR FIXE. Jucaţi vă!Marian Munteanu: liderul Pieţei Universităţii 1990, avînd crezul lui Avram Iancu: „Noi nu ne-am luptat pentru jucării”. A ţinut sus flacăra luptei împotriva comunismului, a unei lumi noi croite prost, după asemănarea noilor guvernanţi de după 1989. Atît de multă ură s-a adunat în bîtele celor ce au înăbuşit mişcarea Piaţa Universităţii, încît a fost tocat bestial de mineri în luptele de stradă din 13-15 iunie 1990 şi a fost arestat chiar pe patul de spital, plin de răni şi ghipsuri, de către organele de ordine. Rămînînd „în aer” condamnarea sa, devine întîi lider al partidului „Mişcarea pentru România”, cu tendinţe ferme de dreaptă naţionalistă. Timpul vindecător l-a făcut om de afaceri, specialitatea: comerţul cu arme. Şi, apoi, Virgil Măgureanu, fostul şef al serviciului de informaţii, ce a controlat îndeaproape înăbuşirea fenomenului Piaţa Universităţii, a revăzut în Marian Munteanu un lider, de data asta în scopul salvării neamului, din punctul lui de vedere. Astfel încît fostul lider candidează la Preşedinţie, din partea partidului lui Virgil Măgureanu. S-a retras la vechile afaceri în ultima clipă. Comparat cu Iisus Hristos pe vremea cînd ţinea trează pînă la ore înaintate în noapte Piaţa Universităţii, s-a jucat în plină zi cu ispita de a conduce o ţară. I-a plăcut. Azi, a intrat în ore de folclor la Litere, s-a retras în folclor, şi e acţionar minoritar în două firme de consultanţă. Consultanţă de origine şi practică necunoscută. UPDATE: nu e adevărat! MM stă într-un cătun în minţi şi cugetă la destinul omenirii.
 • Generalul Florică: şef al Gărzii Financiare, demis sau demisionat, autor al unei greu de uitat liste „a lui Florică”, în care erau acuzaţi peste douăzeci de demnitari ai guvernelor Roman şi Văcăroiu de corupţie. Afacerea importului de păcură, dosarul „Apartamentul” (repartiţiile preferenţiale de vile de protocol şi de apartamente către demnitarii postdecembrişti şi clienţii acestora), afacerea „Megapower”, vînzarea flotei comerciale şi de pescuit oceanic, cumpărarea unor avioane Airbus în timpul guvernării Roman, importurile de zahăr infestat şi de grîu mucegăit, dezvăluite de general, au înfiinţat, în mai 1993, Comisia parlamentară de anchetă condusă de senatorul Romul Vonica. Raportul final al comisiei anticorupţie a fost terminat după aproape un an şi jumătate. Membrii acesteia, care reprezentau Opoziţia, au acuzat muşamalizările operate de şeful comisiei şi au întocmit un raport separat. Pe 6 octombrie 1994, cele doua rapoarte, însumînd o mie de pagini, erau citite în Parlament. În unele cazuri vagi, se propunea urmărirea penală, în rest, amnezie. Pe parcursul anchetei, generalul(r) Florică totuşi n-a stat degeaba. S-a privatizat, ocazie cu care a fost arestat pentru trafic de ţigări pe filieră arabă.
 • Valerian Stan: militar de carieră, membru în mişcarea de democratizare a armatei CADA (1990), pedepsit pentru acest lucru şi trecut în rezervă de către generalul Stănculescu, ministrul de atunci al Apărării. În 1997, timp de opt luni a fost şef al departamentului de control al Guvernului Ciorbea. A descoperit şi a dat publicităţii, fără să-şi consulte şefii, nereguli ale unor demnitari din coaliţia guvernamentală, parte de găsit şi în raportul Florică – locuinţe atribuite abuziv, vînzarea flotei. Destituit de premier ca urmare a scandalului din sînul coaliţiei. Viaţa lui Stan a curs firesc: pentru vehemenţa sa şi reamintirea permanentă a faptelor sale de glorie, a fost dat afară din tot soiul de comisii şi comitete. Pînă la transformarea sa în site pe internet.
 • Ovidiu Grecea: I se spune Titi. Uriaş şef Corp Control al Guvernului Radu Vasile şi, apoi, şef AVAB. I-a trădat pe ţărăniştii care-l urcaseră în onoruri pentru cei pe care-i anchetase şi deveniseră din 2000 guvernanţi. Aşa că ajunge şef de control al Guvernului Năstase şi prefect al Bucureştiului pe vremea aceluiaşi guvern. Gata oricînd să intre în luptă pentru primărie sau preşedinţie, fără ca nimeni să-l cheme. Ca recompensă pentru voluntarismul şi neastîmpărul său a fost trimis tot mai departe de ţară. Consul la Sidney, consul la Rio de Janeiro, consul la Los Angeles. Dar nici acolo n-a suportat să facă lucruri mici. Schimbările sale dintr-un oraş în altul, datorîndu-se, în general, scandalurilor de consulat, adică vorbeşte gura fără el, luîndu-se la harţă cu diaspora sau cu românii pe care ar trebui să-i slujească. A, uitasem, a plîns cînd Năstase „l-a admonestat” ca şef al Corpului de Control: ieşise în presă cu nişte dezvăluiri, o nimica toată deranjantă, fără să se consulte cu premierul. Şi a trecut o zi şi premierul l-a făcut prefect.
 • Cristian Popescu: şi-a pus în buletin supratitlul Piedone. Totul i s-a tras de la o emisiune teve, în care acest Popescu, deplin bine la trup, a fost identificat magic cu un personaj din filmele italiene, grasul Piedone, ins victorios în luptele cu mafioţii. Lupta lui Popescu-Piedone era cu morcovii, roşiile, păstîrnacul, antricotul din pieţele Bucureştiului, întorcînd alimentele de slabă calitate pe toate feţele şi rostind replici doar în faţa camerei de luat vederi. Trecutul, pardon, procesele sale verbale de pe vremea cînd televiziunea nu-l avea erou au făcut epocă. În calitate de simplu gestionar de bufete consemna fascinant: „Subsemnatul Popescu Cristian Victor, gestionar la Bufet Centrocoop, vă rog să binevoiţii ami aproba scăderea din gestiune a sumei 110 789 reprezentînd după cum urmează FR N80/036 8-OT-92, în valoare de 406 980. Pe timpul trsportului şi manipulcierii nu au mai putut fi recuperate 49 x 2 261 = 110 789 sticle wisichi”. În aceeaşi zi, alt ghinion: scade din gestiune 69 kg de cafea, întrucît „sacii s-au rupt şi cafeau înprştinduse pe jos nemai fi putut recuperată”. Eh, tinereţe! Maturitatea i-a dat ocazia să răstoarne tarabe cu produse expirate, iar PSD-ul, Dumnezeul lui de partid, l-a făcut funcţionar în primăria sectorului 6, dar nu l-a văzut demn de a fi candidat de primar la primăria cu acelaşi număr. Supărat, a oscilat între mai multe doctrine, ţărănistă, conservatoare… Peste Piedone nu se putea trece şi e ales primar al sectorului 4 în 2008, dotînd intersecţiile cu munţi de pietre ornamentale, ursuleţi de plastic, trăsuri de iarbă cu aspect funerar şi palmieri înfăşuraţi în beculeţe de Crăciun. Ca orice incoruptibil, a dat examen auto la Piteşti pentru cinci categorii, făcîndu-şi chiar mutaţie în Priboieni-Argeş, doar pentru o lună. Examenul său a fost considerat fraudulos, adică luat cu şpagă.
 • Ion Honcescu: Biografia acestui justiţiar e scurtă, dar împlinită de o unică obsesie. Nu trecea săptămînă în vremea guvernării Văcăroiu fără ca acest şef al Corpului de Control să nu scoată dovezi contra lui Băsescu în privinţa vînzării flotei. Consecvent, cînd a devenit parlamentar, a devenit om al unei singure idei curajoase: şeful opoziţiei, Băsescu, este hoţul flotei. Însă a ţinut-o aşa foarte puţin. Ce-o mai combate el din adîncul istoriei?
 • Blănculescu era chel, nu zîmbea, nu glumea şi era Ionel. Ionel şi-a făcut azi o agenţie de comunicare şi relaţii publice, axată pe consultanţă strategică, comunicare financiară şi lobby guvernamental, doar e partidul său la Putere. Dar pe vremuri? Ionel era Inchizitorul. PDSR îl prezenta ca fiind luptătorul cu evaziunea fiscală a marilor rechini, l-a numit la AVAB, l-a numit şeful tuturor Corpurilor de Control din ministere, or, lui îi plăcea să frămînte pragurile caselor de schimb valutar, altele decît cele agreate de partidul de guvernămînt. De atîta muncă a uitat să-şi plătească cotizaţia de partid şi a fost dizgraţiat de Vanghelie, pierzînd şansa unei clasicizări în Parlament. Azi, are consultanţă şi, spre a avea clienţi, apare la televiziuni.
 • images Marian Munteanu  Macovei ANI şi Morar DNA din DICŢIONARUL IDEILOR FIXE. Jucaţi vă!Macovei ANI – “Slugă de-a lui Băsescu”, i se spune confortabil. Pe scurt, prinde cîte o declaraţie de avere şi-i arde la lingurică pe demnitari. Înfiinţată cu mare sbucium ANI, s-a dat la gunoi de cîteva ori acest organ. Dar organul rezistă. Culmea, a fost „desfiinţat” o singură dată definitiv. ANI a descoperit că o şpagă duce la doctorul Brădişteanu, decorat pentru transplant de către Băsescu. Brădişteanu s-a apărat găsind în legea ANI nu ştiu ce detaliu şi a pîrît-o la Curtea Constituţională. Eh, chichiţe avocăţeşti! ANI se desfiinţează! Ba nu, ANI se reînfiinţează. Macovei a călcat o singură dată pe bec: a apărut într-o cîrdăşie memorabilă: cu Bogdan Chireac, ce plîngea că-l părăsise amanta, şi cu Sorin Roşca Stănescu ce vroia să-i „strîngă de coaie” pe Berceanu, Videanu, Blaga. Chireac şi Macovei erau prieteni. Chireac combinator. Roşca, zis „Naşul” jurnalist-şantajist. Întrebarea rămîne: care dintre cei trei a avut microfonul SRI să-i înregistreze pe ceilalţi? Macovei veţi spune, doar că săracu’ vorbea transpirat de amante, care-s bune la bătrîneţe.
 • Morar DNA – Iarăşi o “slugă de-a lui Băsescu”, se spune. Şi aplică neabătut ordinele prea Susului. Anchetează, arestează înainte, după şi-n timp ce se pronunţă Băsescu asupra vinăvovăţiei unora-altora. Cu faţa lui de peşte fiert, arestează bine, Judecătoriile le dau drumul infractorilor. Cică acuzele procurorilor DNA nu-s profesionist argumentate. Oricum, să vezi vreun personaj filmat de televiziuni la DNA e o plăcere naţională şi o condamnare implicită.
 • MAI ştiţi vreunul de asemenea anvergură? Haideţi la Joacă!

3 raspunsuri pentru Marian Munteanu – Macovei ANI şi Morar DNA din DICŢIONARUL IDEILOR FIXE. Jucaţi-vă!

 1. dijma rescu a spus: Decembrie 12, 2011 at 4:24 pm

  Ion Cristoiu-Redactor-sef adjunct,pe timpul lui Ceausescu la Suplimentul literar-artistic al Scinteii Tineretului si apoi la revista Teatru,redactor-sef la Zig-Zag,Expres-magazin si fondator ai director al Evenimentului Zilei,dupa ’89,ajunge “sperietoarea” guvernului Nastase in asa masura incit premierul isi trimite acolitii cu un televizor in brate la mama lui Cristoiu,prin noroaiele satului unde locuia aceasta,intr-o naiva incercare de a-i mai tempera fiul care ameninta sa strice “ploile” PDSR-ului.Timpul a trecut si Cristoiu a esuat,pe masura curei de slabire,trecind de partea lui Basescu.Se vede treaba ca gaina ce nascuse puii vii nu mai avea unde sa oua.

 2. Auggie a spus: Decembrie 12, 2011 at 11:55 pm

  Pai ia sa vedem ce mai avem in gradina, Liviu Mihaiu, parca era guvenator la deltei dunarii cind SOV isi facea week end-urile de pescuit pe acolo.

 3. crap a spus: Aprilie 12, 2014 at 12:35 am

  Pai asa ar fi ajuns, de fapt, Mihaiu sa o guverneze pe Delta, pe fondul pasiunii lui SOV pentru stiuca ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>