DV614web-30_copyApața, județul Brașov. Consecința "Dezvățului". Am fotografiat un anunț pe-un geam: „Caca de vizare“ (vezi foto). Această nouă fabulă ne spune că nu mai sîntem în stare să corectăm eroarea. Cine a scris anunțul, „e prieten“  cu Sistemul de învățământ dez-onorat și dez-ordonat.

După 1989, cu părinții și profesorii plecați cu treabă, copiii au luat lecții de la mass-media (scandal politic, „desene“, Becali, Puric) și „de pe net“ (de unde au dat copy-paste, unde s-au admirat ei înșiși ca vedete).

A devenit lege felul în care n-au învățat lucruri elementare. Foștii elevi, fărăcarte prea multă, dar cu Diplomă, au intrat în administrație, media și politică. Au impus, fără să realizeze, „decît“ eroarea cu „succesuri“.

Ei, care ar fi trebuit să controleze, să impună reguli, inclusiv gramaticale, etice, morale, nu-și dau seama de erori. De aici și exemplul meu. Un anunț, pus la vedere în geamul unei case, în centrul unei localități. Proprietarul nu realizează anunțul scris greșit, nimeni nu-i în stare să vadă greșeală și să-i spună s-o repare: strada, prietenii, localitatea, primarul, popa... Nu așa avem politicieni, funcționari, oameni de afaceri, jurnaliști, etc. cu grave și multiple fracturi? De gramatică, de logică. Ei fac jocurile și sînt prea puțini cei care sînt băgați în seamă și atrag atenția.

Diferența față de cei dez-vățați de Sistemul de Învățământ românesc au făcut-o cei de la corporații.

Lipsurile lor, avantaj. Au proceduri, trainer/coach ca să dreseze erorile.

Diferența au făcut cei plecați la studii/muncă în străinătate. Unde sistemul Occidental/american înseamnă, simbolic, ordine. Sistemul îi învață, ajută, promovează.

Concluzie din "De-a dezvățul"