Am avut săptămânile trecute un vis de mărire.

Uite de la ce-a pornit: “Darius cântăreşte 22,2 kilograme şi are o lungime de 134 cm. Puiu său, Jeff, are, întins, 116 cm, dar mai are şase luni de crescut, transmite Daily Mail. Cei doi iepuri din Marea Britanie mănâncă câte 2.000 de morcovi şi 700 de mere în fiecare an, în valoare de peste 5.000 de lire sterline (aproape 7.000 de euro). Pe lângă legume şi fructe, ei mai primesc şi o mâncare specială pentru iepuri”.

MI-A TRECUT O IDEE PRIN CAP. Un scurtcircuit mi-a potolit toate poftele. Deci, Darius nu mai este în vogă. Șase luni de acum negociez cu stăpâna lui Darius. Jeff crește mare, este omologat ca cel mai iepuroi din lume.

Eu l-aș aduce pe Darius în România. Închiriez în centrul Bucureștiului un petic de pămînt zece pe zece și câștig un ban. Stau cu el toată ziua. Îi dau de mâncare, vorbesc în engleză cu el.

VREA CINEVA SĂ-L VADĂ PE REGELE IEPURILOR? Dă un ban. Pun taxă la Darius 10 lei, nicio reducere pentru copii, bătrâni, handicapați. 10 lei, necruțător. Mă tâmpesc cu un iepure toată viața, dar mă îmbogățesc.

10 x 10 OAMENI PE ZI. 100. 100 x 300 zile? 30.000. Iau iepurele pe PFA. Decontez la morcovi de-mi sar capacele. Cât mă costă hrana? 1 kilogram de mere = 2-3 lei în medie pe an. La fel și morcovii. Iepurele nu știe de bio, nu intru în belea. 10 kile la două zile morcovi, plus mere = 20-30 lei. Am calcule că scot iepurele la mezat 300 de zile.

DECI 150 X 30, SĂ ZICEM, să nu se supere că nu mai e rege = 4.500. Deci, aș fi bogat. Depinde acum cât mi-o cere chirie pe teren în Unirii. Cred, mai bine, că merg cu iepuroiul în Ferentari. E mai ieftin terenul acolo. Luăm campionul sau nu?

M-AM SPERIAT CÂT E DE MARE, ÎNTÂI. Apoi, l-am visat. M-a apucat lehamitea. E mai mare decât în imaginația mea. Nu-s în stare.