Analiza mea de ieri constata faptul că ne întoarcem la politică. Politica românească propagată prin mass-media. "Știm noi mai bine!", "Tinerii sînt ignoranți", "Ne-ntoarcem la armele noastre". Sigur, avem DNA-ul. Dar DNA-ul nu este deajuns. Supravegherea civică este cea mai importantă. Ori ea, încet-încet este confiscată. Cîteva detalii:

  1. Alaltăieri, Băsescu: Piața Universității la mîna americanilor. Ieri, emisiunea lui Rareș Bogdan. Invitații, tineri. Procedură: monolog de jumătate de oră în fața unor tineri. I-a ignorat. Interviu? Impunerea propriilor obsesii. Celelalte televiziuni au reactivat aceeași cunoscuți actori, din categoria Petre Roman. PSD are o propunere de prim-ministru: Liviu Voinea. Tehnocrat. Practic, se insinuează, respectînd vocea prezidențială.

2. Imaturitatea Spiritului civic reinstalată. Cunoscutele prezențe civice de la Cotroceni, nicio acțiune concretă. Doar Alina Mungiu a extins/ anunțat o platformă virtuală de dezbatere.

3. Uitarea. Peste Colectiv. Momentul declanșator este uitat. Urmează scandalul în Sănătatea românească. Faza între doctori.

4.  Categoric, David: urmează Matrix, anihilarea noului:

"Acestea fiind spuse trebuie sa fim atenti, deoarece matricea colectivista va incerca prin diverse mijloace sa reintegreze 'autonomii' care se individualizeaza. Orice lucru nou, care provoaca mentalitatea colectivista veche, este un pericol care activeaza retelele colectiviste pentru a anihila noul/schimbarea (inclusiv prin atacul la persoana fata de cei care le promoveaza). De obicei, initial reactia este de pe pozitii de forta, iar daca nu reuseste sa intimideze se trece apoi la pozitii manipulatorii. In paranteza fie spus, cam asa cred ca s-a deturnat si Revolutia din 1989!"