Deci Vintilă Mihăilescu este declarat câștigător ca director MȚR. Corina Șuteu anulează concursul. Cică Șerban Sturdza este de vină. Arhitectul, de zeci de ani în conducerea MȚR, nu a fost competența necesară a concursului.

Ministerul Culturii îl reinvestește pe Virgil Nițulescu. Se reia concursul. Acest nou concurs este controlat de corpul de control al prim-ministrului acum.

Nu-nțeleg, recunosc, cum poate Ministerul Culturii, sub bagheta Corinei Șuteu, să tolereze astfel de meschine jocuri de putere. Concursul de la Muzeul Țăranului Român a re-născut omul de sistem, șmecherul cu tupeu și rețea de relații.

Competență, importanță publică? Terfelite, băgate la coș. O fi avut Vintilă Mihăilescu o zi proastă, zic. Se întâmplă. Dar diferența dintre note arată că înfruntarea a fost destul de echilibrată și a contat doar datul cu părerea al comisiei la oral.

Aici se ridică vălul. Virgilică, interimar director, i-a eliminat, de curând, pe Sturdza și Rostaș din Comisie și din CA al MȚR.

Cine și-a dat cu părerea?

Arhitectul de sistem, abonat la granturile ministerului, și șefa de muzeu, mai mult nevastă a fostului șef SIE și amica lui Virgilică în afaceri private.

Cred și eu: oameni sinceri, dar oameni apropiați ca alonjă intelectuală de Virgilică. Ce conștiință dictează atunci?

Corpul de control verifică. Sper ca Sistemul să fi greșit pe undeva. Deși legalitatea cred că au avut tupeul s-o respecte.

De asta este Sistem.

Moralitatea însă? Cum se măsoară, Corina Șuteu, Virgil Nițulescu?

Limpede, iată întreaga istorie aici.